Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nescafés szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 35 dkg dió
  • 6 tojásfehérje
  • 35 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál finomliszt

Krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl presszókávé
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 2,5 dl habtejszín

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 7 darab dió
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

Egy edényben vizet forralunk. Egy másik edénybe tesszük a tojásfehérjéket, amit rátudunk majd tenni a vízzel telire.

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni és apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz felett tovább verjük elektromos habverővel.

A végén beleforgatjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a durvára vágott, pirított diót is.

Egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt vágunk, megkenjük olajjal, megszórjuk liszttel és a tészta felét belesimítjuk.

180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik lapot is.

Amikor kisült, még melegen húzzuk le a lapokról a papírt.

A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kávét, ezután sűrűre főzzük.

Amikor kihűlt, kanalanként tegyük a krémet a vajhoz és jól habosítsuk ki. A tejszínt kemény habbá verjük és kanalanként a krémhez keverjük.

A krém 2/3 részével megkenjük az egyik lapot és a másik lappal befedjük. A maradék krémet rásimítjuk a tetejére.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a krémre csorgatjuk és szépen elsimítjuk.

A kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a felezett diót beleforgatjuk és aranybarnára pirítjuk. Egy zsírral lekent tányérra öntjük és amikor kihűlt aprítógépben összeaprítjuk, majd a csokoládéra szórjuk.

5-6 órán át legalább pihentetjük vagy másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nescafes-szelet-2/