Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Neve nincs süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál víz

Töltelékhez

  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió (vagy mák)
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 db tojásfehérje (habbá verve )

Krémhez

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik részt kinyújtjuk 20×30 cm-es téglalap alakúra, és egy közepes tepsi hátulján 180 fokon, 10-15 perc alatt kisütjük. A másik lapot is kinyújtjuk, majd belehelyezzük a tepsibe, és rásimítjuk a következő krémet.

A diót vagy mákot összekeverjük a cukorral, a kakaóporral, a sütőporral és a tojások sárgájával, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. 160 fokon tűpróbáig sütjük a süteményt.

A pudingporokat a tejben felfőzzük, majd a margarint kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a langyosra hűlt pudinghoz. A krémet rákenjük a kihűlt süteményre, majd befedjük a már korábban kisütött lappal. Végül porcukorral megszórjuk, és pár órát állni hagyjuk, hogy a felső lap megpuhuljon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/neve-nincs-suti/