Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nevesincs krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin (hideg)
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál lekvár (kb)

Töltelék

  • 15 dkg dió (darált)
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 18 dkg kristálycukor
  • 4 tojás+ a megmaradt fehérje
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor (főzős)
  • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a tészta többi hozzávalóiból (kivéve a lekvár) egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.

Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót 20*35 cm-es nagyságúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük (másik cipót konyharuhával letakarjuk és félretesszük). Ha megsült óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról.

Krém elkészítése: a tejbe beletesszük a pudingport, majd felfőzzük (cukor nélkül). Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingba tesszük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.

Töltelék elkészítése: a darált dióba belekeverjük a tojássárgáját, a kakaóport, a cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és a diós-kakaós masszába apránként belekeverjük.

A megmaradt cipót megint tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd a diós-habos tölteléket egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük (én a tetejére sütőpapírt tettem, hogy ne égjen meg).

Ha meg sült és kihűlt, akkor a vaníliás ízű krémet a diós-habos töltelékre egyenletesen rákenjük. Végül pedig a már megsült tésztalapot rátesszük a krémre.

Hűtőbe tesszük tálalásig (érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztalapok megpuhuljanak). Tálalás előtt szép egyforma szeletekre felvágjuk és megszórjuk a tetejét porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nevesincs-kremes-2/