Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük. Hozzámérjük a tejet, majd az olvasztott vajat is és simára keverjük. A sütőport a liszttel elkeverjük és a sóval habbá vert tojásfehérjével váltakozva, óvatosan a tojássárgás részhez keverjük. Sütőpapírral bélelünk egy 36*25 cm-es tepsit és kettő, 9-10 cm-es fém formát. A masszával a fém formákat félig […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
iluska receptjei
Beküldte: 2018.06.02.

Tészta:

Főzött csokoládékrém:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük. Hozzámérjük a tejet, majd az olvasztott vajat is és simára keverjük.

A sütőport a liszttel elkeverjük és a sóval habbá vert tojásfehérjével váltakozva, óvatosan a tojássárgás részhez keverjük.

Sütőpapírral bélelünk egy 36*25 cm-es tepsit és kettő, 9-10 cm-es fém formát. A masszával a fém formákat félig töltjük, a maradékot a tepsibe öntjük.

190 fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! A megsült lapokat kihűtjük.

Főzött csokoládékrém:

A tojásokatt a liszttel kikeverjük.

Gőz felett elkezdjük a tetejet melegíteni és mikor majdnem felforr, hozzákeverjük a tojásos lisztet és kevergetjük, közben hozzádjuk a csokit és kevergetve sűrűre főzzük.

A porcukrot kikeverjük habosra a lágy vajjal, majd a teljesen kihűlt krémhez adjuk és jól összekeverjük.

tetejére

A fondantot ízlés szerint színezzük. Kinyújtjuk, kevés keményítővel megszórt deszkán kb 2-3 mm vastagra.

A vajat alaposan kikeverjük a porcukorral.

Összeállítás:

Ha kihűlt a piskóta, akkor levágjuk formára a nyaknál és a csípőnél, majd lapjában kettévágjuk a nagy lapot és a két gömb formát is. Megkenjük a csokikrémmel, ráhelyezzük a felső lapokat, majd a gömb formákat.

Vékonyan átkenjük a porcukros vajjal az egészet és ráterítjük a kinyújtott fondantot és jól elsimítjuk rajta.

Én a nyak részt kevés kakaóporral színeztem világos barnára. Piros ételfestékkel pedig a dresszt színeztem, a fondantot kiszúróval díszítettem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
iluska receptjei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is