Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit a liszt és a sütőpor kivételével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy 31×23 cm-es sütőlapra kenjük el egyenletesen, bár a tészta kissé masszív lesz, de kanállal vagy habkártyával szépen elsimítható. 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, sárgabaracklekvárral megkenjük a tetejét. A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral kemény […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.12.04.

Tésztához

Habhoz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit a liszt és a sütőpor kivételével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy 31×23 cm-es sütőlapra kenjük el egyenletesen, bár a tészta kissé masszív lesz, de kanállal vagy habkártyával szépen elsimítható. 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, sárgabaracklekvárral megkenjük a tetejét.

A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a lekvárt is. Ha a hab már megfelelően kemény, a tészta tetejére simítjuk. Pörkölt mandulát szórunk a hab tetejére, és vékony lekvár csíkokkal díszítjük. A süteményt visszatesszük a még meleg sütőbe, hogy a hab kissé megszáradjon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is