Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Női szeszély recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg vaj
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 10 dkg baracklekvár
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor

A habhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 10 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet só

A tetejére

  • 5 dkg mogyoróforgács

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztből, vajból, tojássárgájából, porcukorból, vaníliás cukorból és a felfuttatott élesztőből tésztát gyúrunk. A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt 25×39 cm-es tepsibe helyezzük, majd 1 órát kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben halványsárgára sütjük.

A tojásfehérjéket a cukorral, csipet sóval és citromlével kemény, fényes habbá verjük. A megsült tészta tetejét megkenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a habot. Megszórjuk mogyoróforgáccsal, és visszatesszük a sütőbe, ahol inkább szárítjuk, mint sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/noi-szeszely-2/