Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 12 dkg vaj
- 4 tojás
- 4 ek kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Tetejére:
- 1 kanál ecet
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg sárgabarack dzsem
- 2 tojás fehérje
Elkészítése:
A puha vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztben elkevert sütőport, majd könnyű tésztává keverjük.
Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a tésztát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük.
A forró tésztára rákenjük a dzsemet. A fhérjéket a cukorral, ecettel kemény habbá felverjük és a tésztára simítjuk.
A tepsit visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, míg a hab aranybarna nem lesz. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

