Elkészítése
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, amíg könnyű, krémes állagot nem kapok. Ezt követően hozzáadom a tejet, majd apránként belekeverem a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát alaposan kidolgozom, hogy sima és egyenletes legyen.
A kész tésztát egy közepes méretű tepsibe simítom, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. Ezután bőségesen megkenem a tészta tetejét lekvárral, amit egyenletesen eloszlatok.
A tojásfehérjéket cukorral kemény habbá verem, amíg fényes és stabil nem lesz. Ezt a habot rákanalazom a lekvár tetejére, egyenletes réteget képezve.
A süteményt 185 fokosra előmelegített sütőbe helyezem, és addig sütöm, amíg a tojáshab szép, egyenletes aranybarnára sül. Miután a sütemény langyosra hűlt, szeletelem, és tálalom.
