Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg rétesliszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 3 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 1-2 ek tej, ha szükséges
Továbbá:
- 2 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- Pár ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól összedolgozzuk. Ha nagyon morzsálódós a tészta, akkor lazítjuk egy kevés tejjel.
Legalább fél órára becsomagolva a hűtőbe rakjuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk és egész pici szaggatóval kiszaggatjuk.
A tepsikbe rakjuk szép sorban.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és azzal is tovább verjük.
Végül egy zacskóba kanalazzuk a tojáshabot, aminek a végére vágunk egy kis lyukat és a korongok tetejére nyomunk belőle.
170 fokon alul-felülsütéssel13 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Majd 1-1 darabot összeragasztunk egy kis kanál lekvárral.
[box style=”info”]Ez az a sütemény, amit korábban már egyszer készítettem, de akkor nagyon nem sikerült. A tojásfehérje hab sütés után mind lehullott a tésztáról. Utólag rájöttem, hogy az volt a baj, hogy nem sütöttem elég ideig. Most a 13 perc elegendőnek bizonyult (de azért ez sütőfüggő), nem volt ilyen probléma. Ez az a süti, amit ha megsütünk, pár pillanat alatt el is fogy. Nálunk így volt ;-)[/box]