Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg süteményliszt avgy finomliszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tejszín
- csipet só
- fél narancs reszelt héja
A habhoz:
- 2 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
- 1 tk citromlé
- 30 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük.
Ezután a fehérjéket a cukorral, citromlével fényes masszává keverjük, de ne keverjük túl keményre, hanem maradjon kicsit folyósabb. Akkor lesz ugyanis sima a felülete (ami nálam nem mondható el, mert keményebbre sikeredett).
A tésztát 2 mm vastagra nyújtsuk ki lisztezett táblán, majd készítsünk két tőtepsit és 2 cm átmérőjű szaggatóval szúrjunk ki kis korongokat a tésztából, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Habzsákba szedjük a habot és mindegyik korongra nyomunk egy keveset, ami elterül magától, ha jól dolgoztunk. Ha nem, akkor vizes ujjal igazítsuk ki a tetejét, ne legyen csúcsos.
150 fokos sütőben szép világosra sütjük.
Ha kihűltek kettő-kettőt baracklekvárral összeragasztunk és másnapra, már nem esnek szét, kínálhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!