Hozzávalók:
Tésztához:
- 320 g liszt
- 280 g margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
Habcsókhoz
- 3 tojásfehérje
- 200 g porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz.
A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjéket a cukorral addig verük, amíg a kanál nyoma össze nem folyik. Ebből a sűrű habból minden korong tetejére teszünk egy csúcsos halmocskát.
160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütjük.
A tepsiből széles késsel kiszedjük a tésztát, hagyjuk kihűlni.
Párosával a ribizlilekvárral összeragasztjuk a habos tésztakorongokat.
[box style=”info”]Kissé pepecsmunka, de finom és jól néz ki.[/box]