Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Non plus ultra Erdélyből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 320 g liszt
  • 280 g margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája

Habcsókhoz

  • 3 tojásfehérje
  • 200 g porcukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz.

A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk.

A tojásfehérjéket a cukorral addig verük, amíg a kanál nyoma össze nem folyik. Ebből a sűrű habból minden korong tetejére teszünk egy csúcsos halmocskát.

160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt világosra sütjük.

A tepsiből széles késsel kiszedjük a tésztát, hagyjuk kihűlni.

Párosával a ribizlilekvárral összeragasztjuk a habos tésztakorongokat.

[box style=”info”]Kissé pepecsmunka, de finom és jól néz ki.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/non-plus-ultra-erdelybol/