Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lekváros sütik

Non plus ultra sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kis pogácsaszaggatóval kb. 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat. A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, miközben folyamatosan hozzáadjuk a porcukrot. A habos-cukros krémmel megkenjük a tésztakorongokat (ha van […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.02.12.

Hozzávalók

Tetejére

Megtöltéshez

Elkészítése

A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kis pogácsaszaggatóval kb. 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat.

A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, miközben folyamatosan hozzáadjuk a porcukrot. A habos-cukros krémmel megkenjük a tésztakorongokat (ha van nyomózsákunk, az a legjobb), majd előmelegített sütőben, 180 fokon szép aranyszínűre sütjük őket.

Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összetapasztunk. Ha van maradék tojásfehérje más sütésből, érdemes kettesével kis nylon zacskóban lefagyasztani, hogy később felhasználhassuk. Most ehhez a recepthez 4 tojásfehérjét vettem ki, mert így többet lehet rá tenni, a 3 fehérje, amit az eredeti recept ír, elég kevés hozzá.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is