Elkészítése
A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kis pogácsaszaggatóval kb. 3 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, miközben folyamatosan hozzáadjuk a porcukrot. A habos-cukros krémmel megkenjük a tésztakorongokat (ha van nyomózsákunk, az a legjobb), majd előmelegített sütőben, 180 fokon szép aranyszínűre sütjük őket.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összetapasztunk. Ha van maradék tojásfehérje más sütésből, érdemes kettesével kis nylon zacskóban lefagyasztani, hogy később felhasználhassuk. Most ehhez a recepthez 4 tojásfehérjét vettem ki, mert így többet lehet rá tenni, a 3 fehérje, amit az eredeti recept ír, elég kevés hozzá.
Jó étvágyat!
