Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nosztalgia keksz bükk makkal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor (ha lehet fele-fele arányban barna cukor legyen)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg bükk makk
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás (nagy)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 kávéskanál kakaópor

Elkészítése

A bükk makkot a külső héjától megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.

A csokoládét kisebb darabokra vágjuk.

A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összekeverjük.

A szódabikarbónát felfuttatjunk néhány csepp citromlével és óvatosan összekeverjük a masszával.

A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, majd ellapítjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól hézagot hagyva. Mindegyik keksz tetejére egy-egy bükk makkot teszünk.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nosztalgia-keksz-bukk-makkal/