Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A nutellás muffin egy egyszerű, mégis különleges desszert, amelynek közepében lágy mogyorókrém rejtőzik. Gyorsan elkészíthető, ezért remek választás hétvégi édességnek vagy vendégvárónak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
kiscseti@citromail.hu
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Egy másik tálban a cukrot a tojással habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Az egészet simára keverjük, és folyamatos keverés közben a lisztes keverékhez öntjük. Csomómentes, közepesen sűrű tésztát kell kapnunk.

A muffinpapírral bélelt formákba egy-egy kanál tésztát teszünk, közepébe egy kiskanál nutellát kanalazunk, majd befedjük még egy kevés tésztával.

Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta már nem ragad a hurkapálcára (kb. 20 perc). A kész muffinokat még melegen megszórhatjuk kókuszreszelékkel.

Tipp

A nutellát lecserélhetjük mogyoródarabos krémre vagy akár lekvárra is, más ízvilágot kapunk. Ha szeretnénk, a tetejére szórhatunk apróra vágott diót vagy mogyorót is a ropogósabb textúráért.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
kiscseti@citromail.hu
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is