Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Egy másik tálban a cukrot a tojással habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Az egészet simára keverjük, és folyamatos keverés közben a lisztes keverékhez öntjük. Csomómentes, közepesen sűrű tésztát kell kapnunk.
A muffinpapírral bélelt formákba egy-egy kanál tésztát teszünk, közepébe egy kiskanál nutellát kanalazunk, majd befedjük még egy kevés tésztával.
Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta már nem ragad a hurkapálcára (kb. 20 perc). A kész muffinokat még melegen megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Tipp
A nutellát lecserélhetjük mogyoródarabos krémre vagy akár lekvárra is, más ízvilágot kapunk. Ha szeretnénk, a tetejére szórhatunk apróra vágott diót vagy mogyorót is a ropogósabb textúráért.