Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg margarin
- 3 ek cukor
- 1 tojás
- csipet só
- 55 dkg finomliszt
- nutella
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és egy csipet cukorral hagyjuk felfutni.
A margarint, a sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt és a lisztet hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk.
Egy kevés nutellát teszünk a közepükre, és alaposan összecsípjük a tésztát, megigazgatjuk, és a tepsikre készített muffin kapszlikba helyezzük a gombócokat. Konyharuhával letakarva ismét meleg helyen hagyjuk kelni még fél órát.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a fél óra leteltével lekenjük a tetejüket felvert tojással, és 10 perc alatt készre sütjük őket.
A sütőből kivéve meghintjük porcukorral.