Elkészítése
A mogyorókrém kivételével a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, hogy sima, egynemű tésztát kapjunk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
A pihentetett tésztát két részre osztjuk: 2/3 és 1/3 arányban. A nagyobbik darabot a kezünkkel vagy nyújtófával egyenletesen belesimítjuk egy piteformába, ügyelve arra, hogy a forma széleire is jusson tészta. A tésztát egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel.
A kisebbik tésztadarabból vékony csíkokat sodrunk, amelyeket rácsos mintázatban helyezünk a mogyorókrém tetejére.
A sütit az előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
