Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 6 tojásfehérje 6 ek cukor 1 ek olaj 4 ek liszt fél csomag sütőpor 2 ek zsemlemorzsa 15 dkg vágott dió 1 üveg nutella 1 csomag háztartási keksz Krém: 8 dl tej 25 dkg cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 5 dkg kakaópor 25 dkg vaj 2-3 dl tejszín Elkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Veronica
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek cukor
  • 1 ek olaj
  • 4 ek liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 15 dkg vágott dió
  • 1 üveg nutella
  • 1 csomag háztartási keksz

Krém:

  • 8 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 2-3 dl tejszín


Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral géppel felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, zsemlemorzsát és a vágott diót, ezt már kézzel keverjük el.

Sütőpapírral bélelt kb 30*35 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 10-15 perc alatt és a még meleg tésztát megkenjük nutellával.

A tejből, cukorból vaníliás pudingból krémet főzünk. A vajat habosra keverjük és a hideg vaníliás krémet hozzáadjuk. A krém felét rákenjük a nutellás tésztára. Ezt beborítjuk a tejbe mártogatott keksszel. A krém másik felébe belekeverjük a kakaóport. Jól kikeverjük és rákenjük a kekszrétegre.

A tetejére keményre vert tejszínhabot kenünk és megszórjuk reszelt csokival vagy amivel tetszik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is