Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nutellával töltött, diós aprósütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 0,5 csomag sütőpor

Hempergetéshez

  • 10 dkg darált dió (kicsit inkább durvára darált)

Töltelék

  • mogyorókrém

Elkészítése

Nekem ebből a mennyiségből 21 db golyó lett.

Először a margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk a tésztát.

Az összegyúrt tésztából kb diónyi nagyságú darabokat lecsípünk és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban rátapad a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 12 percig sütjük (tűpróba).

A megsült és a kihűlt golyók mélyedését mogyorókrémmel megtöltjük egy csillagcsöves habzsák segítségével.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nutellaval-toltott-dios-aprosutemeny/