Tészta:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.
Vízgőz felett olvasszuk össze a vajat, a cukrot és a mézet.
Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Ezután beledolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, majd a tejet is hozzádolgozzuk.
Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adjunk hozzá még kevés tejet.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tészta negyedét, majd kb 10 perc alatt megsütjük.
Kivesszük a lapot, majd így sütjük meg a másik hármat is. Ne ijedjünk meg, jobban hajlik, mint a nyújtott változat!
Krém:
A krémhez a tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, majd folpackkal lefedjük és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük és a kihűlt grízbe forgatjuk.
Összeállítás:
Leteszünk egy lapot, rákenjük a grízes krém felét, lapot teszünk rá, alaposan megkenjük lekvárral és elsimítjuk, lapot teszünk rá, rákenjük egyenletesen a maradék grízes krémet, majd befedjük az utolsó lappal.
A mázhoz összeolvasztjuk a tejszínt a csokival, majd langyosan elkenjük a süti tetején egyenletesen.
Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.