Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nyújtás nélküli mézes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg vaj
  • 3 evőkanál méz
  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tej (kb)

Krémhez

  • 1 liter tej
  • 12 evőkanál búzadara (púpos)
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 30 dkg baracklekvár

Máz

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítése

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.

Vízgőz felett olvasszuk össze a vajat, a cukrot és a mézet.

Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Ezután beledolgozzuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, majd a tejet is hozzádolgozzuk.

Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adjunk hozzá még kevés tejet.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tészta negyedét, majd kb 10 perc alatt megsütjük.

Kivesszük a lapot, majd így sütjük meg a másik hármat is. Ne ijedjünk meg, jobban hajlik, mint a nyújtott változat!

Krém:

A krémhez a tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, majd folpackkal lefedjük és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük és a kihűlt grízbe forgatjuk.

Összeállítás:

Leteszünk egy lapot, rákenjük a grízes krém felét, lapot teszünk rá, alaposan megkenjük lekvárral és elsimítjuk, lapot teszünk rá, rákenjük egyenletesen a maradék grízes krémet, majd befedjük az utolsó lappal.

A mázhoz összeolvasztjuk a tejszínt a csokival, majd langyosan elkenjük a süti tetején egyenletesen.

Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/nyujtas-nelkuli-mezes-kremes/