Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 45 dkg rizsliszt 5 dkg kristálycukor, vagy xilit 1 csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja 25 dkg vaj Töltelék: 1,5 dl tejföl 30 dkg túró 1 tojás 1 ek kristálycukor vagy xilit 1 ek rizsdara 1 csomag vaníliás cukor mazsola (opcionális) Elkészítése: Töltelék készítése: A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a darát, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
scarlett69
Beküldte: 2016.04.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 45 dkg rizsliszt
  • 5 dkg kristálycukor, vagy xilit
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg vaj

Töltelék:

  • 1,5 dl tejföl
  • 30 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 ek kristálycukor vagy xilit
  • 1 ek rizsdara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mazsola (opcionális)


Elkészítése:

Töltelék készítése:

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a darát, a tojássárgáját és az ízesítőket. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is a túróba forgatjuk.

Tészta készítése:

A szárazanyagot összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.

A lehűlt tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, összefonjuk (lásd a képeket), majd egy papír sablon segítségével kivágjuk a cipőt.  Megtöltjük a túrótöltelékkel, megkenjük tojással.

Ugyanígy elkészítjük a másik tésztát is. 180°C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Mi nem szeretjük, ha túl édes, de több cukor is mehet bele természetesen. A mazsolát pedig egyszerűen elfelejtettem beletenni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is