Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg rizsliszt
- 5 dkg kristálycukor, vagy xilit
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg vaj
Töltelék:
- 1,5 dl tejföl
- 30 dkg túró
- 1 tojás
- 1 ek kristálycukor vagy xilit
- 1 ek rizsdara
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola (opcionális)
Elkészítése:
Töltelék készítése:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a darát, a tojássárgáját és az ízesítőket. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is a túróba forgatjuk.
Tészta készítése:
A szárazanyagot összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztát két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, összefonjuk (lásd a képeket), majd egy papír sablon segítségével kivágjuk a cipőt. Megtöltjük a túrótöltelékkel, megkenjük tojással.
Ugyanígy elkészítjük a másik tésztát is. 180°C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]Mi nem szeretjük, ha túl édes, de több cukor is mehet bele természetesen. A mazsolát pedig egyszerűen elfelejtettem beletenni.[/box]
