Hozzávalók:
- 3 tojás
- 6 evőkanál lisztet
- 6 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- pici só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
Elkészítése:
Dolgozzuk a tojásokat a cukorral és a narancshéjával nagyon habosra.
Adjuk hozzá a narancs levét, a sütőporral átszitált lisztet és egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk össze.
Öntsük a masszát egy 20 centiméteres átmérőjű, kivajazott kerek formába. Süssük 180 fokon, 20 percig, ellenőrizzük tűpróbával, ha szükséges süssük még öt percig.
Vegyük ki a sütőből, fordítsuk ki az elkészült narancs tortát a formából, majd szórjuk meg porcukor és vaníliás cukor keverékével.
Tálalásnál adhatunk mellé gyümölcs szószt, de önmagában is kitűnő édesség.