Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1/3 részét folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. A tészta 2/3 részét a hűtőbe helyezzük pihenni. Az almát meghámozzuk, közepes szeletekre daraboljuk, és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, citromlevet és vizet, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Miután az alma megpuhult, kihűtjük, és hozzákeverjük a vaníliás pudingport (por állagban).
Közben a cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük, és az almához keverjük, óvatosan beleforgatva, miután az almát levettük a tűzről.
Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A hűtőből kivett 2/3 rész tésztát kinyújtjuk, és a tepsi aljára terítjük. Erre egyenletesen ráöntjük az elkészített almás tölteléket, majd elsimítjuk. A fagyasztóból kivett tésztát ráreszeljük a töltelék tetejére.
Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
