Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós almás kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • 1 dl víz
  • 3 dkg margarin (vagy vaj )
  • 1 evőkanál citromlé
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1/3 részét folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. A tészta 2/3 részét a hűtőbe helyezzük pihenni. Az almát meghámozzuk, közepes szeletekre daraboljuk, és egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, citromlevet és vizet, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Miután az alma megpuhult, kihűtjük, és hozzákeverjük a vaníliás pudingport (por állagban).

Közben a cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük, és az almához keverjük, óvatosan beleforgatva, miután az almát levettük a tűzről.

Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A hűtőből kivett 2/3 rész tésztát kinyújtjuk, és a tepsi aljára terítjük. Erre egyenletesen ráöntjük az elkészített almás tölteléket, majd elsimítjuk. A fagyasztóból kivett tésztát ráreszeljük a töltelék tetejére.

Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/omlos-almas-kocka/