Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós, diós linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 300 g finomliszt
  • 200 g vaj (hideg)
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 100 g finomra darált dió

Továbbá

  • a ekvár a töltéshez
  • a porcukor a szóráshoz

Elkészítése

Tészta:

Keverjük össze a lisztet, sütőport, a darált diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy nagy tálban, majd adjuk hozzá az apróra vágott vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el. Adjuk hozzá a tojássárgáját és gyúrjuk össze, amíg homogén tésztát nem kapunk.

Formázzunk a tésztából gombócot és csomagoljuk folpackba, majd tegyük a tésztát hűtőbe legalább 30 percre, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

Sütés, formázás:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből és nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra kissé lisztezett felületen.

Szaggassunk linzer formákat a tésztából. Tegyük a kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire és süssük aranybarnára, körülbelül 10-12 perc alatt.

Összeállítás:

Kenjünk kevés lekvárt a teli linzer alapokra, majd helyezzük rá a lyukas tetejű darabokat. Szórjuk meg porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/omlos-dios-linzer/