Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós, habos pite datolyaszilvával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 17,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

Töltelék

  • 2 darab datolyaszilva
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg kék sajt
  • 3 tojás szétválasztva
  • 5 dkg darált mák
  • 5 dkg darált dió

Elkészítése

A tésztához gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, összegyúrjuk a porcukorral és a tojássárgájával. Hűtőben pihentetjük legalább egy órán át becsomagolva.

A jól lehűtőtt tésztát kinyújtjuk és beletesszük egy 25 vm-es piteformába úgy, hogy pereme is legyen, majd sütőpapírt teszünk rá és nehezéket teszünk a tetejére (pl száraz babot). 180 fokon kb 10 percig elősütjük.

Közben vékony szeletekre vágjuk a datolyaszilvát.

Az elősütött lapról leemeljük sütőpapírostól a nehezéket és kívülről befelé haladva kitesszük a szilva szeletekkel.

A két sajtot és a mascarponét habosra kavarjuk a tojások sárgájával, majd óvatosan összeforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habbal.

Három egyenlő részre osztjuk a masszát és az egyikbe a diót, a másikba mákot keverünk, a harmadikat natúran hagyjuk.

A masszákat külön-külön habzsákba toltjük. Rácsokat húzunk a natúr alapból a pitére, majd keresztben is rácsokat húzunk a mákos és a diós habból váltakozva.

Újra betoljuk előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt megsütjük 180 fokon.

A formában hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/omlos-habos-pite-datolyaszilvaval/