Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet a sóval, porcukorral, szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel egyneművé dolgozzuk (ha esetleg nem állna össze, akkor egy kis tejet adhatunk hozzá). Becsomagolva fél órát pihentetjük hűtőben. A tésztát 2 részre vágjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, úgy 3 mm vastagra és egy fánk szaggatóval kiszúrjuk. A töltelékhez […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.08.06.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

A lisztet a sóval, porcukorral, szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel egyneművé dolgozzuk (ha esetleg nem állna össze, akkor egy kis tejet adhatunk hozzá).

Becsomagolva fél órát pihentetjük hűtőben.

A tésztát 2 részre vágjuk.

Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, úgy 3 mm vastagra és egy fánk szaggatóval kiszúrjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd elfelezzük.

A feléhez a citrom reszelt héjával ízesített diót, a másik feléhez a mákot keverjük.

Minden kör közepébe teszünk a töltelékből és feltekerjük. A másik cipót is így készítjük el.

Sütés előtt fél órán át hagyjuk a tepsiben pihenni.

200 fokra melegített sütőben megsütjük világosra kb 20 perc alatt.

Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is