Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2,5 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag szárított élesztő (vagy 2,5 dkg friss élesztő)

A töltelékhez

  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg darált mák
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 citrom héja
  • 1 tojásfehérje

Elkészítése

A lisztet a sóval, porcukorral, szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A tejföllel egyneművé dolgozzuk (ha esetleg nem állna össze, akkor egy kis tejet adhatunk hozzá).

Becsomagolva fél órát pihentetjük hűtőben.

A tésztát 2 részre vágjuk.

Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, úgy 3 mm vastagra és egy fánk szaggatóval kiszúrjuk.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd elfelezzük.

A feléhez a citrom reszelt héjával ízesített diót, a másik feléhez a mákot keverjük.

Minden kör közepébe teszünk a töltelékből és feltekerjük. A másik cipót is így készítjük el.

Sütés előtt fél órán át hagyjuk a tepsiben pihenni.

200 fokra melegített sütőben megsütjük világosra kb 20 perc alatt.

Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/omlos-kifli/