Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 380 g sima liszt 250 g margarin 120 g porcukor 10 g vaníliás cukor 3 tojássárgája 1 citrom reszelt héja baracklekvár (töltelék) Elkészítése: A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját, majd gyorsan összegyúrjuk a tésztát. A hűtőben hagyjuk egy órán át […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.06.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 380 g sima liszt
  • 250 g margarin
  • 120 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • baracklekvár (töltelék)


Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját, majd gyorsan összegyúrjuk a tésztát.

A hűtőben hagyjuk egy órán át pihenni. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített, 200°C sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, baracklekvárral vagy ribizlilekvárral kettőt összeragasztunk.

[box style=”info”] Vaníliás cukorral elkevert porcukorban meghempergethetjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is