Elkészítése
A lisztbe belereszeljük a hideg margarint (a reszelő nagy lyukán), majd jól elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük. Először az egyik adag tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk (kb 2-3 mm), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A másik tésztával is így járunk el (a leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk).
A kiszaggatott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt világosra sütjük (vigyázzunk, mert hamar megsül).
Mikor megsültek és kihűltek, akkor a formákat lekvárral összeragasztjuk (egy telit és egy lyukasat). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Lezárható tetejű dobozban másnapra puha lesz.









