Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 teáskanál citromhéj
  • csipet só

Továbbá

  • porcukor
  • lekvár

Elkészítése

A lisztbe belereszeljük a hideg margarint (a reszelő nagy lyukán), majd jól elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

A tésztát elfelezzük. Először az egyik adag tésztát enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk (kb 2-3 mm), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A másik tésztával is így járunk el (a leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk).

A kiszaggatott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 8-10 perc alatt világosra sütjük (vigyázzunk, mert hamar megsül).

Mikor megsültek és kihűltek, akkor a formákat lekvárral összeragasztjuk (egy telit és egy lyukasat). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Lezárható tetejű dobozban másnapra puha lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/omlos-linzer-3/