Elkészítése
Hozzávalók:
- 38 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- 1 db citrom héja
A töltelékhez
- sárgabarack lekvár és szilvalekvár
A tetejére
- porcukor
Elkészítése:
Egy nagy tálban a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját és az egész tésztát gyorsan összedolgozzuk.( Tegyük a hűtőbe pihenni kb. egy órára)
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és készítsük elő a kiszúró formákat.
Nyújtsuk ki és szaggassuk ki a tésztát, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.
Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szépen megsülnek.

