Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Omlós mákos dunna

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagolva 30 percig pihentetjük hűtőben. A töltelékhez a tejet a cukorral, mézzel, citrommal feltesszük egy edényben melegedni. Amikor a cukor elolvadt elzárjuk alatta a lángot és belekeverjük a mákot. Lefedve kihűtjük. A tésztát lisztezett felületen 2 mm vastagra nyújtjuk és a felőlünk lévő szélére egy csíkban tölteléket halmozunk. Hajtunk rajta […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2022.10.31.

Tésztához

Mákos töltelékhez

Forgatáshoz

Diós töltelékhez

Gesztenyés töltelékhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd becsomagolva 30 percig pihentetjük hűtőben.

A töltelékhez a tejet a cukorral, mézzel, citrommal feltesszük egy edényben melegedni. Amikor a cukor elolvadt elzárjuk alatta a lángot és belekeverjük a mákot. Lefedve kihűtjük.

A tésztát lisztezett felületen 2 mm vastagra nyújtjuk és a felőlünk lévő szélére egy csíkban tölteléket halmozunk. Hajtunk rajta egyet, majd elvágjuk a csík mentén a tésztát.

Az egész mákos rudat falatnyi darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a falatnyi megtöltött tésztákat.

180 fokos sütőben kb 13 perc alatt megsütjük.

Langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk.

A diós töltelék ugyanúgy készül, mint a mákosat. A gesztenyéshez a hozzávalókat csak jól összekeverjük. Óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet. Csak annyit adjunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is