Hozzávalók:
- 12 dkg puha vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 darab tojás
- 17 dkg liszt
- 6 dkg darált mák
- 1 tk. sütőpor
- 1 ek. étkezési keményítő
A csoki mártogatóshoz:
- 5 dkg tortabevonó csokoládé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tojást, a cukrot és a vajat habosra keverjük. Kimérjük a többi hozzávalót is és a tojásos masszába adagoljuk, szép simára keverjük. Hűtőbe tesszük fél órára.
Kibélelünk sütőpapírral két nagy tepsit, és diónyi golyókat formázunk a masszából, amit egy kispohár aljával (azt mártsuk lisztbe) lenyomunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.
A csokit és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, és a kihűlt kekszek felét belemártogatjuk.