Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt 1 csipet só 25 dkg margarin 20 dkg tejföl Töltelék: 12,5 dkg darált mák 3 dkg kristálycukor 0,75 dl tej 1 citrom reszelt héja 1 marék mazsola 2 ek méz Lekváros töltelék: szilvalekvár Továbbá: 2 ek porcukor és 1 csomag vaníliás cukor a hempergetéshez Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2015.10.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg tejföl

Töltelék:

  • 12,5 dkg darált mák
  • 3 dkg kristálycukor
  • 0,75 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola
  • 2 ek méz

Lekváros töltelék:

  • szilvalekvár

Továbbá:

  • 2 ek porcukor és 1 csomag vaníliás cukor a hempergetéshez


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni a tésztát.

A töltelékhez a tejet egy lábas öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a megmosott mazsolát, a reszelt citromhéját, és felforrósítjuk (nem kell forralni, csak forró legyen), majd elzárjuk alatta a gázt és belekeverjük a darált mákot is. Hűlni hagyjuk.

Lisztezett munkalapon kb 4 mm vastagra nyújtjuk. A szélére egy sávban szilvalekvárt kanalazunk vagy mákos tölteléket és a tésztát elkezdjük feltekerni. Levágjuk a töltelékes csíkot és 5-6 cm-es rudakat vágunk belőle. A maradék tészta szélére ismét tölteléket kanalazunk, újra hajtjuk, levágjuk, feldaraboljuk. Addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.

A rudakat sütőtapíros vagy enyhén vajazott/lisztezett tepsire sorakoztatjuk, majd előmelegített, légkeveréses, 170 fokos sütőben kb. 15-17 percig sütjük. Ügyeljünk rá, hogy világos maradjon a tészta!

Amikor a széle, alja picit pirul, már jó.

Amikor megsült, még forrón meghempergetjük a rudakat a vaníliás cukorral összekevert porcukorban.

[box style=”info”]Jól záródó dobozban napokig eláll.[/box]

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is