Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós meggyes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • kevés tej (az összeállításhoz)

Meggyes töltelék

  • 50 dkg magozott meggy
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

Diós kókuszos töltelék

  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 7,5 dkg darált dió
  • 7,5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

Először a meggyes tölteléket készítjük el, mert hűlnie kell. A meggyhez előző nap hozzáadtuk a cukrot és állni hagytuk/így finomabb lesz/. Feltesszük 2 dl vízzel főlni kb 5 dl lé legyen, ha nem elég adunk hozzá még vizet. Ha forrni kezd hozzáadjuk a pudingokat. Kicsit meg rottyantjuk és félretesszük hűlni.

Lisztből, margarinból, tojássárgájából, sütőporból, tésztát gyúrunk ha kell tejet adunk hozzá. Félbe vesszük, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Kikent tepsibe tesszük a sötét tésztát. Rá megy a meghűlt meggyes töltelék. Erre megy a sárga tészta.

A tojásfehérjét felverjük hozzáadjuk cukrot meg a diót vagy a kókuszt vagy vegyesen /15 dkg kell hogy legyen/.

Előmelegített sütőben 160-170 fokon 30-40 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/omlos-meggyes/