Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Öntött mézes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab ostyalap
  • 28 dkg méz
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 6 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 6 dkg darált dió
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • késhegynyi fahéj
  • 5 dkg tortadara
  • 3 cl rum
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só

Krém

  • 3 tojás
  • 3 dkg kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Elkészítése

A mézet a zsírral felforraljuk, majd forrón a lisztre öntjük és jól kikeverjük.

Ha kihűlt, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a többi hozzávalót, végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk.

A tepsit (25*30 cm) sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).

A krémhez a tojásokat a cukorral és kakaóval jól kikeverjük és vízgőz felett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a margarinnal kihabosítjuk.

Összeállítás: ostyalap, krém, tészta, krém és ostyalappal zárjuk.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, a tetejét lenyomtatjuk, hogy az ostyalap jól a tésztához tapadjon. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk másnap.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ontott-mezes-szelet/