Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 7 tojás 20 dkg cukor 10 dkg őrölt mandula 10 dkg kókuszreszelék 15 dkg finomliszt 2 tk sütőpor Krémhez: 40 dkg étcsokoládé 5 dl habtejszín 125 ml erős kávé fél fiola rumaroma Bevonathoz: 15 dkg csokoládé 1 ek olaj Elkészítése: A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A mandulát, kókuszreszeléket, lisztet, sütőport összekevertem, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 7 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 tk sütőpor

Krémhez:

  • 40 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • 125 ml erős kávé
  • fél fiola rumaroma

Bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj


Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A mandulát, kókuszreszeléket, lisztet, sütőport összekevertem, majd a tojásos masszához kevertem.

A tésztát 3 részre osztottam, sütőpapírral fedett, 23*38 cm-es tepsiben külön kisütöttem, 180 fokra előmelegített sütőben.

A krémhez a habtejszínt felmelegítettem, a csokoládét apróra tördelve beleszórtam. A habtejszínnel együtt felolvadásig melegítettem. Kevergettem kihűlésig, majd a hűtőszekrénybe tettem.

A lapokat rumaromával összekevert kávéval, egy ecset segítségével lekentem. A hűtőben várakozó csokoládés krémet jól kihabosítottam habverővel és a lapok közé töltöttem. Egy keveset hagytam a felső lapra is.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam és a süteményt bevontam.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is