Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 tojás
- 5 ek kristálycukor
- 2 ek darált dió
- 6 ek finomliszt
- 1 mk sütőpor
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej
- 3 ek finomliszt
- 3 ek pörkölt darált dió
- 30 ml rumaroma
- 4 dkg olvasztott csokoládé
Mázhoz:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 ek étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját is.
A lisztet, a darát diót, a sütőport elkeverjük, és lazán beleforgatjuk egy fakanál segítségével.
Két lapot sütünk 24×39 cm-es tepsiben, amit sütőpapírral béleltünk ki.
180 fokon 15 perc alatt megsütjük mindkét lapot.
Krém készítés:
A tejet a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük.
A vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a pörkölt diót, a rumaromát és az olvasztott csokoládét is.
Jól kihabosítjuk, és a lapok közé töltjük.
A csokoládékat az étolajjal külön-külön mikróban felolvasztjuk, simára keverjük.
Először a barna csokoládéval vonjuk be a sütit.
A fehér csokoládét csíkokban visszük fel rá, és egy villával széthúzkodjuk a felületen.
Hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt a bevonat, forró vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

