Elkészítése
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Krém:
A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral és tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a kihabosított margarint.
2. Krém
A második krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a felolvasztott, kihűtött csokit, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk.
Összeállítás
A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk vízgőz felett, és 3/4 részével bevonjuk a süteményt. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk a sütemény tetején.
A porcukrot 1 evőkanál gyümölcslével kikeverjük, addig keverjük, míg a cukor felolvad, majd ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltjük. A sárga részekre darálatlan mákot szórunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

