Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Krém: A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral és tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a kihabosított margarint. 2. Krém A második krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.03.06.

A tésztához

Krémhez

A 2. krémhez

A tetejére

Elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Krém:

A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral és tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a kihabosított margarint.

2. Krém

A második krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a felolvasztott, kihűtött csokit, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk.

Összeállítás

A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk vízgőz felett, és 3/4 részével bevonjuk a süteményt. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk a sütemény tetején.

A porcukrot 1 evőkanál gyümölcslével kikeverjük, addig keverjük, míg a cukor felolvad, majd ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltjük. A sárga részekre darálatlan mákot szórunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is