Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Orchidea szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mák
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 5 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej

A 2. krémhez

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 dl langyos víz
  • 1 csapott evőkanál zselatin

A tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 evőkanál 100 %-os narancslé

Elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Krém:

A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral és tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a kihabosított margarint.

2. Krém

A második krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a felolvasztott, kihűtött csokit, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk.

Összeállítás

A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk vízgőz felett, és 3/4 részével bevonjuk a süteményt. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk a sütemény tetején.

A porcukrot 1 evőkanál gyümölcslével kikeverjük, addig keverjük, míg a cukor felolvad, majd ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltjük. A sárga részekre darálatlan mákot szórunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/orchidea-szelet/