Elkészítése
Tészta elkészítése
Az alapanyagokat kézi mixerrel összekavarjuk, a lisztet a legvégén adjuk hozzá a sütőporral együtt. A lisztből lehet 2-3 kanállal többet is tenni, hogy közepesen folyékony piskótatészta legyen. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és a következő krémet kanalanként rakjuk hozzá.
Krém készítése
Az ordát, cukorral, tojássárgával és vaníliával krémesre kavarjuk. Ezt a krémet kanalanként hozzáadjuk a tésztához a tepsiben.
Sütés
Előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül, gőz fölött a tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk. Mikor a sütemény kisült, rákenjük a tészta tetejére a kemény habot, és picit még a forró sütőbe visszatesszük, hogy megkeményedjen a hab.
Díszítés
Lehet reszelt csokidarabokkal vagy apró színes cukorral díszíteni.
Sztori
Nagyon finom és ízletes sütemény, amit tehéntúróval is elkészíthetünk, ha nincs édes orda. Nálunk a család összes tagja imádja. Viszonylag olcsón és gyorsan el lehet készíteni. Az ordát főleg Erdélyben készítik. Kellemes, édeskés íze van, sok vitamint tartalmaz. Esetleg különböző fűszereket (főleg kaprot) adnak hozzá.
Jó étvágyat!


