Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Kalácsok, tészták

Túrós sütik

Ordával töltött rák kalácsok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg liszt 2,5 dl tej 4 ek cukor 2 dkg élesztő 1 citrom reszelt héja 5 dkg olvasztott vaj 1 egész tojás + 1 sárga 4 g só Töltelékhez: 50 dkg orda 10 dkg mazsola 2 tojás 2 vaníliás cukor cukor ízlés szerint Elkészítése: A töltelékhez az ordát villával összetörjük, hozzátesszük a tojássárgákat, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.04.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 egész tojás + 1 sárga
  • 4 g só

Töltelékhez:

  • 50 dkg orda
  • 10 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 2 vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint


Elkészítése:

A töltelékhez az ordát villával összetörjük, hozzátesszük a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, kézi mixerrel összedolgozzuk, hozzáadjuk a két ek cukorral keményre felvert tojáshabot, végül belekeverjük a mazsolát.

A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukros tejet öntünk rá. Mikor felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Mikor megkelt, deszkára tesszük, kinyújtjuk, kivágjuk téglalap alakúra, a tészta egyik szélére rárakjuk a tölteléket, a másik szélét körülbelül 1,5 cm-re egymástól bevágjuk, a két végénél nagyobbat hagyunk, itt alakítjuk ki a rákok farok és fejrészét, majd a töltelékkel kezdjük felcsavarni.

Kevés tésztát kisodrunk, abból vágjuk ki az ollót és lábakat. Bors szemeket szúrunk a szem helyére. Felvert tojással lekenjük, kevés pihentetés után 180 fokon szép arany barnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is