Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin (2-3 dkg a kenéshez)
- 2 darab tojássárgája
- 2 dl tejföl
- só
- 1 tasak szárított élesztő
A töltelék:
- mák vagy dió
Hempergetni:
- 1 csomag vaníliás ízű porcukor
Elkészítése:
Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
A tészta hozzávalóit dagasztógéppel kidolgozzuk, majd fél órát pihentetjük letakarva. Négy részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Olvasztott vajjal megkenjük és 1-1 rudat tekerünk belőlük. A rudakat 8 részre vágjuk, kinyújtjuk, megkenjük töltelékkel és kifliket formázunk belőlük.
180 fokon, 20 perc alatt megsütjük, majd forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.