Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 tk sütőpor
- 0,5 citrom reszelt héja
- Baracklekvár a töltéshez
- Porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A baracklekvár kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összedolgozunk. Erősen lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Egy lisztbe mártott isler pár kiszúróval kiszaggatjuk a linzereket.
Sütőpapíros sütőlapra rakjuk a sütiket. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Ha már kezd barnulni, akkor azonnal vegyük ki.)
Amikor kihűltek, egy teli és egy lyukas linzert egy teáskanálnyi baracklekvárral összeragasztunk.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
[box style=”info”]Ovis mikulásváró ünnepségre készültek ezek a méretes linzerek. Az alapreceptet felhasználva egy nagyobb kiszúrópárral dolgoztam. Rögtön dupla adaggal indítottam. Saját házi sárgabaracklekvárral töltöttem.
12 db lett belőle.[/box]


