Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Óriás túrórudi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg  margarin
  • 2 evőkanál kakaó
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 500 g túró
  • 12,5 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás habja

T

  • tortabevonó

Elkészítése

Először a tésztát összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk két nagyobb darabra. Mindkét darabból egy-egy kisebb részt levágunk, ezek lesznek a sütemény aljai. A nagyobb tésztadarabokat kinyújtjuk és két őzgerincformába helyezzük, úgy, hogy a tészta szépen felvegye a forma alakját.

A töltelékhez a túrót összegyúrjuk a margarinnal, a négy tojássárgájával, a négy evőkanál búzadarával, a két csomag vaníliás cukorral és 15 dkg porcukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe, hogy egy könnyű, habos tölteléket kapjunk.

Az így elkészült tölteléket az őzgerincformába helyezett tésztába töltjük, teljesen kitöltve a formát. A korábban levágott tésztadarabokat kinyújtjuk, és a töltelék tetejére helyezzük, összenyomva a tésztával.

A süteményt lassú tűznél, hosszú ideig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Amikor megsült, rácsra helyezzük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Miután kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval megkenjük, és hagyjuk megdermedni. A süteményt szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/orias-turorudi/