Elkészítése
Tészta elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük az étolajjal és a porcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadjuk a lisztet és a felvert habot, óvatosan keverve, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez 2 evőkanál kakaót keverünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk az egyik réteget, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ezt megismételjük a másik két réteggel is.
Krém elkészítése:
A pudingport fél liter tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben 20 dkg puha vajat és 20 dkg porcukrot habosra keverünk. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.
A kihűlt pudingot összekeverjük a cukros vajjal, hogy könnyű, habos krémet kapjunk. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt is, és az egészet simára dolgozzuk.
Sütemény összeállítása:
Az első lapot meglocsoljuk rummal, majd rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós lapot, amit szintén meglocsolunk rummal, és rákenjük a krém másik felét. A harmadik lapot is meglocsoljuk rummal, és ezt a krémmel érintkező oldalával lefelé helyezzük rá.
Csokoládébevonat:
A csokoládét egy kiskanálnyi vajjal mikrosütőben 220 W-on 2 perc alatt megolvasztjuk, majd összekeverjük, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Hűtés és tálalás:
A süteményt egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Igazán másnap a legfinomabb, mert ekkorra szépen összeáll. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

