Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Orosz kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: A tojások sárgáját habosra keverjük az étolajjal és a porcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadjuk a lisztet és a felvert habot, óvatosan keverve, hogy a hab minél kevésbé törjön össze. A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez 2 evőkanál kakaót keverünk. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.24.

Tésztához

A krémhez

Máz

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük az étolajjal és a porcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadjuk a lisztet és a felvert habot, óvatosan keverve, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az egyik részhez 2 evőkanál kakaót keverünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk az egyik réteget, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ezt megismételjük a másik két réteggel is.

Krém elkészítése:

A pudingport fél liter tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben 20 dkg puha vajat és 20 dkg porcukrot habosra keverünk. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük.

A kihűlt pudingot összekeverjük a cukros vajjal, hogy könnyű, habos krémet kapjunk. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt is, és az egészet simára dolgozzuk.

Sütemény összeállítása:

Az első lapot meglocsoljuk rummal, majd rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós lapot, amit szintén meglocsolunk rummal, és rákenjük a krém másik felét. A harmadik lapot is meglocsoljuk rummal, és ezt a krémmel érintkező oldalával lefelé helyezzük rá.

Csokoládébevonat:

A csokoládét egy kiskanálnyi vajjal mikrosütőben 220 W-on 2 perc alatt megolvasztjuk, majd összekeverjük, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Hűtés és tálalás:

A süteményt egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Igazán másnap a legfinomabb, mert ekkorra szépen összeáll. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is