A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk (a kakaópor kivételével). A kapott tészta kb 1/3-ad részét (mindenképpen kevesebbet, mint a fele) elvesszük és beledolgozunk 20 g kakaóport.
A fehér tésztát 3 részre osztjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni becsomagolva.
A kakaós tésztát is 3 részre osztjuk és a fagyasztóba tesszük. Kb 1 óra alatt megfagy, így könnyen reszelhető lesz.
24*39 cm-es tepsi méretre nyújtjuk a fehér tésztákat. Érdemes sütőpapíron nyújtani és így áthúzni a tepsi hátuljára. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darabos dióval, majd egy adag kakaós, fagyos tésztát ráreszeljük.
180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 15-20 perc alatt.
A másik két lapot is így sütjük meg.
A krémhez a lisztet a sűrített tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és apránként hozzákeverjük a krémhez. Nagyon finom, selymes krémet kapunk.
A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük a tetejét is megkenjük kevés krémmel.
A kristálycukrot egy serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk szép aranybarnára és a diót beleforgatjuk. Vajjal kikent tányérra öntjük.
Amikor kihűlt, akkor aprítógépbe tesszük és morzsásra zúzzuk.
A kész karamelles, aprított dióval megszórjuk a süti tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!