Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Orosz krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 8 g sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg tejföl
  • 20 g cukrozatlan kakaópor

Lapokra

  • 30 dkg baracklekvár
  • 25 dkg dió (finomra vágva)

Krém

  • 17 dkg sűrített tej (1 tubus)
  • 20 dkg vaj
  • 4 dl habtejszín
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 10 dkg dió
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dkg vaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk (a kakaópor kivételével). A kapott tészta kb 1/3-ad részét (mindenképpen kevesebbet, mint a fele) elvesszük és beledolgozunk 20 g kakaóport.

A fehér tésztát 3 részre osztjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni becsomagolva.

A kakaós tésztát is 3 részre osztjuk és a fagyasztóba tesszük. Kb 1 óra alatt megfagy, így könnyen reszelhető lesz.

24*39 cm-es tepsi méretre nyújtjuk a fehér tésztákat. Érdemes sütőpapíron nyújtani és így áthúzni a tepsi hátuljára. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darabos dióval, majd egy adag kakaós, fagyos tésztát ráreszeljük.

180 fokra melegített sütőben megsütjük kb 15-20 perc alatt.

A másik két lapot is így sütjük meg.

A krémhez a lisztet a sűrített tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük és apránként hozzákeverjük a krémhez. Nagyon finom, selymes krémet kapunk.

A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük a tetejét is megkenjük kevés krémmel.

A kristálycukrot egy serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk szép aranybarnára és a diót beleforgatjuk. Vajjal kikent tányérra öntjük.

Amikor kihűlt, akkor aprítógépbe tesszük és morzsásra zúzzuk.

A kész karamelles, aprított dióval megszórjuk a süti tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/orosz-kremes/