Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lapok hozzávalóiból 3 piskótát sütünk külön-külön. 3 tojást 3 ek cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 3 ek lisztben elkevert 1 kk sütőport. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (23*34 cm) simítjuk. 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! A másik két lapot is így készítjük el. A krémhez a tejet a cukorral, pudingporral […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.08.05.

A lapokhoz:

A krémhez

A lapok locsolásához

A díszítéshez

Elkészítése

A lapok hozzávalóiból 3 piskótát sütünk külön-külön.

3 tojást 3 ek cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 3 ek lisztben elkevert 1 kk sütőport.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (23*34 cm) simítjuk. 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

A másik két lapot is így készítjük el.

A krémhez a tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük, majd felfőzzük, ezután kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük.

A kihűlt pudinghoz keverjük apránként a tejszínt, közben a zselatinfixet, a citrom reszelt héját és levét is hozzáadjuk.

A lapokat rumos tejjel meglocsoljuk. A krémet 3 részre osztjuk.

Az alsó lapra kenjük a krém harmadát, megszórjuk a fele mazsolával és a kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Rátesszük a másik lapot, erre újból a krémet kenünk és gyümölcsöket szórunk. Befedjük a 3. lappal és megkenjük a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük pár órára.

Bejelöljük a tetején a kockákat. A habtejszínt keményre verjük. Csinos habrózsákat nyomunk a köckák közepére, majd megszórjuk tortadarával.

A habrózsák tetejére kandírozott gyümölcs darabkákat tettem.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is